"Smått och gott" är en kategori för mindre projekt

Dessa små projekt kan vara gamla, snabbt ihopsatta och eventuellt inte speltestade. Prova dem på egen risk!

Uma profeta paulista

Bruna Albuquerque Lopes var en deprimerad, rullstolsbunden hemmafru, fast i sitt hem i São Paulo, omhändertagen av sin arbetande make, och en trogen kyrkobesökare i Igreja da Nova luz varje söndag. Sedan kontaktades hon, påstår hon i alla fall, av Bilu, en vänlig och vis utomjording som delgav henne ett budskap om kärlek mellan varelser och om kunskap om galaxens hemligheter. Han läkte även hennes ben, och hon kan nu gå utan hjälp. Hon berättade om detta för sin väninna Amadea Vilanova, som tog det till sig och har börjat sprida Dona Brunas budskap och hyllar henne som en profet. (Amadea är också hemligt förälskad i Bruna.) Detta har skapat upprörda känslor hos Amadeas bror Alessandro, tillika pastor i församlingen i Nova luz, som känner att hans grepp om sin flock hotas. Samtidigt känner Whinderson, Brunas make, att hans roll som familjens försörjare hotas, samtidigt som han finner en ny status bland de få trogna som Profetens make. Deras dotter, Thaís Lopes, studerar på universitet men bor fortfarande hemma hos sina föräldrar. Hon är orolig för att hennes mor har drabbats av en psykos, samtidigt som hon är glad att se hennes nyfunna styrka och frihet från fadern som Thaís aldrig tyckt om.

Ett ettbladsscenario för spelledarlös friform.

Abskission

Jag skrev det här spelet som en del av en rollspelsskrivarutmaning med temat ”höst”. I skrivande stund är det ännu inte speltestat, så om du faktiskt bestämmer dig för att spela det, hör av dig!

Sensommaren börjar glida över i höst. Träden släpper ifrån sig sina löv, men vissa klänger desperat fast vid sommarens sista suckar. Tre bekanta bär en varsin börda; något kärt de innerst inne vet att de borde släppa taget om. Men ibland är det svårt.

Plutonen

Plutonen är ett litet projekt jag skrev för många år sedan. Det är tänkt som ett plugin till traditionella rollspel för att hantera strider av lite större skala. Systemet baseras på mål, som ”Inta östra tornet” eller ”Besegra grott-trollet”. Dessa mål kräver olika mängd ”strapatser” för att klaras av, och har varierande grad av farlighet. Soldater som inte är rollspersoner representeras av olika stora tärningar beroende på deras skicklighetsgrad.

Systemet skrevs från början till Mutant: Undergångens Arvtagare, men bör fungera utan större problem med vilket system som helst som använder någon form av lyckat/misslyckat-dualitet och skadepoäng.